29 Eylül 2008 Pazartesi

E Okul Öğrenci Hakkınde Genel Bilgiler

E Okul girişi yaptıktan sonra Öğrenci Dosya bilgileri sekmesi altındaki öğrenci genel bilgileri sekmesine geliyoruz.Burada öğrencinin sosyal ve aile yaşantısı hakkında bazı bilgiler bulunuyor.
Bu bilgiler şu şekilde:Öğrenci kiminle oturuyor,yaşadığı evin kira olup olmadığı,kendisine ait bir oda varmı,oturduğu evin ısınma şekli,öğrenci çalışıyor mu,daha önce öğrenci kaza geçirdiyse geçirdiği kaza,geçirmiş olduğu ameliyat,okula gidiş ve gelişlerde kullanmış olduğu ulaşım şekli,
,kullandığı cihaz yada protez,geçirdiği veya sürekli olan bir hastalık,sürekli kullandığı bir ilaç varmı,engel türü,boy,kilo,kardeş sayısı ve ailenin gelir seviyesi.
Bu bilgilerin her öğrenci için ayrı ayrı doldurulması gerekmektedir.Özellikle engel türünü seçerken dikkatli bir şekilde davranmakta fayda var.Çünkü öğrencinin gireceği sınavlar engel türüne göre özel olarak ayarlanmaktadır.İlerde bir aksiliğin çıkmaması için dikkatle doldurulması gerek alanlardan biridir.
Bu bilgiler sayesinde öğrenciler hakkındaki bu genel ve önemli bilgilere internet üzerinde çok kolay bir şekilde erişim sağlanacaktır.
Ayrıca öğretmenin ,öğrenciler hakkında bilgi sahibi olması açısından önemli bir durum.

0 yorum: