30 Aralık 2008 Salı

Gazi TIP İngilizce Oluyor

Gazi Üniversitesi (GÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Peyami Cinaztıp alanında gelişebilmek ve tıpa yeni birşeyler katabilmek için çok iyi derece ingilizce bilinmesinin gerektiğini söyleyen bir açıklama yaptı.
Çok iyi derecede ingilizce bilen tıp fakültesi öğrencilerinin yetiştirilmesi için İngilizce tıp fakültesi açmayı planladıklarını söyledi.

Okullar Tatil

Soğuk kış yüzünü göstermeye başlıyor.Bazı illerde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime ara vermek zorunda kaldı.Ağrı Merkez ve Hamur ve Tutak ilçelerinde eğitime 2 gün,Kastamonuda 1 gün,Okan üniversitesinde ve ığdırda ise 1 er gün eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.
Belediyeler yol tuzlama ve yol açım çalışmalarına devam ediyor.

Okula Teşvik Kampanyası

"Ana kız okuldayız" projesinin açılışı Kızılcahamam Asya Termal Tesislerinde gerçekleşti.Halk bankası sponsorluğunda Milli Eğitim Bakanlığınca gerçekleştirilen projede eğitime destek verilmesi amaçlanıyor.
Projeye destek amacıyla Başbakan R.Tayyip Erdoğan ve eşide katılıma ilgi gösterdi.
Açılışta yapılan konuşmada Bakan Çelik Türkiye de yaklaşık 4 milyon okuma yazma bilmeyen insan olduğunu ve proje ile bu kişilerin eğitilmesini hedeflediklerini anlattı.

29 Aralık 2008 Pazartesi

Ücretsiz Kitap Dağıtılacak

Visa Europ yeni yıl için planladığı Renkli Ufuklar adlı proje adı altında Türkiyedeki okullara ücretsiz olarak 1000 kitap hediye etmeyi planlıyor.Renkli Ufuklar projesi adı altında otuz bin çocuğa eğitim verildi.Hedefleri ise bu yıl yirmi bin çocuğa daha ulaşabilmek.

2009 ÖSS Başvuruları

14 Haziran 2009 tarihinde gerçekleştirilecek öğrenci seçme sınavına müracaatlar 16 Şubat'ta başlıyor ve 27 mart'a kadar devam edeceği açıklandı.Öğrenci seçme ve yerleştirme merkezi yıl içersinde toplamda 24 sınav yapılacağını açıkladı.

Dersanelere zam yok

Özel dersaneler birliği başkanı Faruk Köprülü yaptığı açıklamada yeni eğitim-öğretim yılında dersane ücretlerinde herhangi bir zam yapmayı düşünmediklerini söyledi.Bunun nedeni olarakta yaşanan ekonomik krizin insanları zor durumda bıraktığını gösterdi.
Dersane fiyatları zaten almış başını gidiyor.Zam yaptıkları takdirde zaten büyük bir öğrenci kaybı verecekleri için böyle bir yola gittiklerini düşünüyorum.

28 Aralık 2008 Pazar

Herkes Üniversiteli Olacak

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın yaptığı açıklamada birkaç yıl içersinde bütün öğrencilerin üniveristeye girme imkanı olacağını söyledi.Açılan yeni üniversiteler ile gelen talebi karşılıyacaklarını düşünüyorlar.Diyelimki her taraf üniversite doldu ve her öğrenci üniversiteye gitmeye hak kazandı.Üniversiteden çıktıktan sonra bu öğrencilerin iş bulacağına garanti vermedikten sonra herkesin üniversiteli olması neye yarıyor ? Sonuçta üniversite okuyanların %97 si iyi bir eğitim alıp güzel bir işe girme hayali içersinde...

27 Aralık 2008 Cumartesi

Öğrenci Affı için Yarın Son Gün

Bazı nedenlerden dolayı Yükseköğretim kurumları ile ilişkisi kesilen öğrenciler için hazırlanan öğrenci affına müracaat için son gün yarın.29 Aralık'a kadar öğrencilerin başvuru yapması gerekiyor.
Bu af ile 7 Haziran 1995 yılından beri bazı sorunlardan ötürü eğitimine ara vermiş öğrencilerin tekrar geri dönmelerine fırsat verilecek.

26 Aralık 2008 Cuma

E Okul Liselerde

Daha önce ilkokullara hizmet veren e okul sistemi yıl başından itibaren artık liseleride kapsayacak.Liselerin e okul sistemine dahil edilmesiyle sınav notlarını,devamsızlık bilgilerini,okuduğu kitapları,aldığı başarı belgelerini e okul sistemi sayesinde bilgisayar başından öğrenebilecek.

23 Aralık 2008 Salı

İnternetsiz Okul Kalmayacak

Milli Eğitim Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı arasında yapılan görüşmeler sonucunda bir takım gelişmelere imza atlıldı.Alınan kararlar çerçevesinde internetsiz okul kalmayacak.
İnternete erişimin mümkün olmadığı okullarda ise uydu üzerinden internet almak için gerekli çalışmaların başlatılması planlanıyor.
Ayrıca internetin her tarafa ulaşması için gerekli alt yapı çalışmalarınında başlaması kararı alındı.

22 Aralık 2008 Pazartesi

Hüseyin Çelik Okul Açılışında

Doç. Dr. Hüseyin Çelik geçtiğimiz günlerde Manisanın Salihli ilçesindeki bir Anadolu lisesinin açılışına katıldı.Açılışta bazı açıklamalar yapan Doç. Dr. Hüseyin Çelik iktidar dönemlerinden önce 100 Anadolu Lisesi olduğunu faakt bu sayının 194 e ulaştırdıklarını belirtti.
Ayrıca Hüseyin Çelik Anadolu ve Fen liselerinin önemindende bahsederken bu tür liselerden üniversiteye giden öğrencilerin Milli eğitim Bakanlığı tarafından burs verileceğinede değindi.
Doç. Dr. Hüseyin Çelik, Anadolu Lisesi açılışından sonra Hüseyin Bulut tarafından hayır için yaptırılan bir anaokulunun açılışına katıldı.